Hoe werkt neon lichtreclame?

Het licht van neon lichtreclame wordt veroorzaakt door een gasontlading in een buis gevuld met neongas. Door het creëren van een hoge spanning tussen de uiteinden van de neonbuis ontstaat de gasontlading. Deze gasontlading brengt de elektronen van het gas naar een hoger energieniveau. Bij de spontane terugval van die hogere energietoestand zendt het gas een karakteristiek zichtbaar licht uit: het neonlicht.

 

Neon Lichtreclame is ambacht

Het maken van neonglas voor een neon lichtreclame gebeurt nog altijd met de hand, dus een echt ambacht! Het is een techniek die veel oefening vergt. Door de glazen buizen te verhitten met een brander kunnen de bochten worden gevormd. Zo is bijna elke vorm in een neon lichtreclame mogelijk.

Neon reclame is de meest traditionele vorm van lichtreclame. Bij NLsigning zijn we ook echt liefhebbers! Wat ons betreft is de uitstraling van neonlicht namelijk bijna niet te evenaren. Uw naam of logo met neon is dan meestal ook een goede en karakteristieke keuze.

 

NEON vs LED

Veel bedrijven vragen zich af: “Wat is het verschil tussen neon en LED reclame?”. Hieronder vindt u de belangrijkste verschillen.

Neon verlichting heeft de mooiste uitstraling en is duurzamer
Neon heeft zich al meer dan 100 jaar bewezen als lichtreclame en de belangrijkste reden hiervoor is de uitstraling. Neonlicht is namelijk warm en uitnodigend. De kleuren zijn helderder waardoor het ook van veraf een mooier licht geeft. Daarnaast is neon duurzamer dan LED. Wanneer de neon reclame vervangen moet worden, kan het oude neonglas op een milieuvriendelijke wijze worden verwerkt. Bij LED is dit namelijk nog niet mogelijk. Dit maakt neon verlichting duurzamer.

Led Reclame heeft lagere verbruikskosten
Voor neon reclame is gemiddeld meer voltage nodig, terwijl LED’s al beginnen bij 24 Volt. Dit zorgt ervoor dat de verbruikskosten (energiekosten) van LED reclames lager zijn. Een kanttekening hierbij is dat de laatste jaren deze kosten steeds dichter bij elkaar komen te liggen. Dit word mede veroorzaakt doordat de LED’s een grotere lichtsterkte nodig hebben.

 

Waar kunt u uit kiezen?

Er zijn vele uitvoeringen mogelijk als het gaat om neon, deze noemen we profielen. Al deze profielen hebben net een iets andere uitstraling. Wat dacht u van opliggend neonglas? Of ’s avonds een mooi aureool om uw logo?
Neon lichtreclame is in verschillende zogeheten profielen leverbaar. Hieronder zijn deze profielen uitgelicht.


Aluminium doosletter met opliggende neon lichtreclame


Aluminium doosletter met opliggende neon lichtreclame en aluminium
 lichtvangrand


Aluminium doosletter die van binnenuit met neon lichtreclame aan de achterkant (voorzien van acrylaat) uitlicht op de achtergrond


Doosletter met aluminium zijkant en achterzijde. Voorzijde met
lichtdoorlatend acrylaat en voorzien van aluminium kaderrand. Van binnenuit met neon lichtreclame verlicht


Doosletter met aluminium zijkant en achterzijde. Voorzijde met lichtdoorlatend acrylaat en voorzien van kunststof kaderrand. Van binnenuit met neon lichtreclame verlicht


Profiel_6

Doosletter met aluminium zijkant en achterzijde. Voorzijde naadloos verlijmd met lichtdoorlatend acrylaat voor een mooie strakke vormgeving. Van binnenuit met neon lichtreclame verlicht.


Doosletter met acrylaat zijkant en aluminium achterkant. Voorkant er in verlijmd. Van binnenuit met neon lichtreclame verlicht


Doosletter met acrylaat zijkant en aluminium achterkant. Voorkant van acrylaat er op gelijmd. Van binnenuit met neon lichtreclame verlicht


Doosletter met aluminium achterkant en opstaande zijkant, waarbij de voorkant met opstaande zijkant in of over de achterkant wordt bevestigd. Van binnenuit met neon lichtreclame verlicht

 

Voorbeelden van meer neon reclame toepassingen vindt u in onze projecten.